Oma polkuni

Kohti omia unelmia

Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, ja vaikeudet elämässä auttavat meitä pysähtymään ja miettimään oman elämän tarkoitusta ja suuntaa. Ne tarjoavat meille mahdollisuuden oppia itsestämme ja kasvaa ihmisyydessämme.

Omassa elämässäni on ollut paljon kasvunpaikkoja, mutta vaikuttavin kaikesta on lapsettomuuden kokemus. Se on pysäyttänyt miettimään, mitkä asiat ovat elämässä kaikkein tärkeimpiä. Se on askel askeleelta selkeyttänyt arvojani, ja kirkastanut sitä, kuinka voin elää arvojeni mukaista elämää.

Hyvinvointi on yksi tärkeimmistä arvoistani. Se edellyttää pysähtymistä ja pohtimista, mikä minulle on hyväksi. Suorittavassa ja stressaavassa elämänrytmissä on liiankin helppoa kadottaa, mitkä asiat ovat itselle merkityksellisiä ja mitkä tukevat hyvinvointiani. Hengittäminen, pysähtyminen ja sydänyhteyden vaaliminen auttavat pysymään omassa voimassa.

Opin jatkuvasti itsestäni lisää. Herkkyyteni on vahvuus, joka auttaa ymmärtämään itseäni, mutta myös toisia. Arvostan aitoa kohtaamista ja haluan olla tukemassa sinua omalla polullasi. Herkkyyden ja myötätunnon avulla voin olla juuri sinua varten siinä hetkessä, kun kohtaamme.  

Koulutus ja työkokemus

Olen työskennellyt viisitoista vuotta luokanopettajana. Olen kiitollinen siitä kokemuksellisesta rikkaudesta, jota työstäni olen saanut. Oppilaan aito kohtaaminen on aina ollut työni keskiössä, mutta positiivisen pedagogiikan ja mindfulness-opintojen myötä olen tehnyt sitä vielä tietoisemmin. Positiivisen psykologian ja pedagogiikan kultaiset K-kirjaimet ovat olleet työni ytimessä viime vuosina: kunnioita, kiinnostu, kysy, kuuntele ja kannusta. Ja nämä kultaiset K-kirjaimet ovat myös vuorovaikutuksen ja kaiken kohtaamisen perusteina kursseillani ja valmennuksessani.

Hyväksyvä tietoinen läsnäolo, mindfulness, on opettanut minulle ennen kaikkea hyväksyvää asennetta elämän eri tilanteissa. Nyt on näin -periaatteella en käytä energiaani siihen, mihin en voi vaikuttaa, vaan mietin, mihin voin energiani suunnata. Tietoinen läsnäolo muistuttaa, että elämä tapahtuu tässä hetkessä - ei tulevassa eikä menneessä. Hyväksyvän tietoisen läsnäolon periaatteet ovat vahvasti läsnä tarjoamissani palveluissa. 

Kehoyhteys ei ole ollut minulle itsestään selvää. Olen harjoitellut kehoyhteyden rakentamista ja vahvistamista mindfulnessin, meditaation sekä ihanan ja lempeän yinjoogan kautta. Hiljentyminen ja pysähtyminen yinjoogassa tai meditaatiossa on kuulumisten kysymistä itseltään. Kehosi kertoo, mitä sinulle kuuluu, ja mitä tarvitset, kun vain maltat kuunnella sitä.

Itsensä kehittäminen on mielenkiintoinen matka. Enneagrammi on avannut minulle aivan uusia ovia itseni ymmärtämiseen. Se on syväsukellus omaan itseen, toimintatapoihin ja motiiveihin toiminnan taustalla. Se on myös oivallinen menetelmä oppia tunnistamaan ja arvostamaan sekä omia että muiden vahvuuksia ja kehittää vuorovaikutustaitoja. 

Työkokemukseni, koulutukseni ja elämänkokemukseni antavat vankan pohjan valmennukselle, kursseille ja ohjaustyöhön. Haluan, että työni on merkityksellistä ja saat siitä vielä enemmän kuin mitä kurssilla, valmennuksessa tai joogatunnilla tapahtuu. Toiveenani on, että saat oivalluksia, innostusta ja tavoitteita, joita viet omaan elämääsi ja arkeesi. Ja näin voit edetä omalla polullasi kohti hyvinvointia ja sydämen toiveita.

Koulutukseni

Joogaopettaja 2023 (Pop up Yoga Oulu 250h)

Soundful Yin® -joogaohjaaja 2023

Äänimaljahoitaja ja sointukylpyohjaaja 2022

Yoga Yinful® -ohjaaja (yinjooga-, meditaatio- ja rentoutusohjaaja) 2021

Positive Psychology Coach® 2021

EIF-Enneagrammi-ohjaaja® 2019

Psykologian aineopinnot 2017

Positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen perus- ja syventävät opinnot 2018, 2021

Erityisopettaja 2018

Mindfulness-tunnetaitovalmentaja 2017

Auyrveda-hoitaja 2014

Luokanopettaja 2004

Kasvatustieteen maisteri 2001